Műhelyünk főbb profilja a tape és a masszázs. Az általunk alkalmazott masszázs típusokat és egyéb szolgáltatásainkat ismertetjük ezen a lapon.

Tape technika

2 féle ágazata is ismert, az egyik a kinesio tape, a másik az acu-tape. A kinesio tape a mozgás szervrendszerének kezelésére szolgál. Az acu-tape a kinesio tape kiegészített változata, ennek során figyelembe vesszük az akupresszúrás-, és meridián pontokat, valamint színterápiát is alkalmazunk.
A szalagok serkentik a test keringési- és idegrendszerét, a szervezet öngyógyulási folyamatát, aktiválják a fájdalomcsillapító neuronokat. Továbbá segíti az izomfunkciót, a nyirok- és vénás keringést és támaszul szolgál az ízületeknek. A Hagyományos Kínai Orvoslás szabályai szerint lehetőségünk van távolabbi szervekre is kihatni, segíteni azok gyógyulási folyamatait.
Szinte bármit lehet kezelni ezzel a technikával. Ízelítőül tételesen felsorolok pár gyakrabban kezelt problémát:
- bütyök
- tartásjavítás
- térd-, váll-, derék fájdalom
- teniszkönyök, egérkéz
- belső talpél emelés
- alsó- és felső végtag korrekciója
- nyirokrendszer serkentése, mellyel nem csak az izomlázat csillapítjuk, de a súlyvesztést is segíthetjük.


Frissítő / relaxáló masszázs

A masszázshoz masszázskrémet vagy masszázsolajat használunk, a vendég igényeinek megfelelően. A kb. 55 perc időtartam alatt a talptól a nyakig, a teljes testet átmasszírozzuk. A frissítő masszázs a bőr és az izmok vérellátására gyakorolt kedvező hatásával javítja az általános közérzetet. Jó hatással van a vérkeringésre és a vérellátásra, az emésztésre, a nyirokrendszer működésére, valamint a salakanyagok eltávolítására, egész szervezetünkre jótékony hatást gyakorol. A relaxáló masszázs kiváló kikapcsolódás egy nehéz nap után, segítségével ellazulhatunk, szervezetünk esélyt kap a megnyugvásra, regenerálódásra.

Talpmasszázs

Gyógyításra és megelőzésre egyaránt alkalmas, mely minden korosztály számára ajánlott. A talp a test térképe, ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon, nyomás vagy fájdalom- érzékennyé válik. A megfelelő pontok masszírozásával növelni lehet a hozzárendelt szerv vérbőségét, javítani az anyagcseréjét, nyirokkeringését, és ez által mozgósítani a szervezet öngyógyító erőit.

Lágy csontkovácsolás

A lágy csontkovácsolás segítségével az izmokra, ízületekre hatunk. Számtalan mozgásszervi panasz kezelhető segítségével, a merev izmok, ízületek ellazulását segíti.
A lágy csontkovácsolás hatékony gyógymód lehet:
derékfájás, hátfájás, fejfájás, lumbágó, isiász, kéz- és lábzsibbadás, keresztcsont elmozdulás Ellenjavallatok:
nem beállított magas vérnyomás, súlyos csontritkulás, akut gyulladás

Aromamasszázs

A lazító, stresszoldó, gyengéd, teljes testmasszázst az aktuális állapothoz választott illóolajok, vagy azok kombinációinak felhasználásával egészítik ki. Hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energizáló és vitalizáló ereje.
Kiknek ajánljuk? Erősen kimerült, agyonhajszolt, nagy stressznek kitett személyeknek.

Nyirokmirigy masszázs

Speciális gyógyító masszázs, melynek célja a felgyülemlett folyadék eltávolítása főként a végtagok szöveteiből /nyiroködéma/ és annak elszállítása a gyűjtőerekbe. Az anyagcsere-folyamatokból visszamaradt salakanyag és vízfölösleg gyors elvezetésére szolgál a nyirokrendszeren keresztül. Aktiválja az immunrendszert, fájdalom- és feszültségcsökkentő hatású.

Lávaköves masszázs

Hőterápiás kezelés. A felmelegített kövek Föld-, Hold- és Napenergiájával beindítjuk a reenergizáló folyamatokat. Kellemes, nyugtató masszázs, segítségével megszűnnek az izomfájdalmak, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, és megindul a szervezet méregtelenítése. Egyaránt harmonizálja a testet és a lelket.